Vindö 45

L.ö.a:10,28 m
L.v.l:8,2 m
Bredd:3,33 m
Djupgående:1,6 m
Segelarea:45 m2
Spinnaker:82 m2
Deplacement:5,9 ton
Motor:V.P 36 hk Yanmar 30 hk

Layout Inredning

Alternativ 1

45,1 45,2 45,3

Alternativ 2

45,5 45,6 45,7 45,9 45,10 45

Text är ett utdrag ur Vindövarvet broschyr.

Tradition
Vi på Vindö-varvet har byggt båtar i mer än 50 år. Idag tillverkar vi skroven i glasfiberarmerad plast. Men inredningar och överbyggnader byggs fortfarande i trä enligt genuin bohuslänsk båtbyggartradition. Ett kvalificerat båtbyggande som våra kunder vant sig vid att uppskatta. Det är det fina hantverket som garanterar våra båtars goda andrahandsvärde. En Vindöbåt byggs för att leva i många år, många år vilket gör den till en god investering för sin ägare. Att vara Vindöseglare är att segla en ”äkta ” segelbåt, byggd för finsmakare av skickliga hantverkare som har hela den nedärvda bohuslänska båtbyggartraditionen att falla tillbaka på…..

Mahogny
Det är den speciellt utvalda mahognyn som skapar den klassiska atmosfären i en ” äkta ” Vindöbåt. Mahogny, som vi oerhört kritiskt synar innan vi godkänner som lämplig i våra Vindöbåtar. Vi får ofta höra att våra båtar har ” finish som en möbel ”. Det är vi stolta över. Det är med mycket stor omsorg vi sköter lackningen. Vi slipar och lackar. Slipar och lackar. Inte mindre än sju gånger innan vi lyckas uppnå den fantastiska, berömda lystern. Det finns inga undermedel eller genvägar. Yrkesskicklighet, vanlig fernissa och pensel – det är hela hemligheten….

Vindös nya 33 fotare. En båt för livet.

Vindö 45 är en helt ny Vindö. Med kortare köl, styvare skrov och vassare förskepp. Allt för att få en snabb båt med extra goda kryssegenskaper. Vindö 45 har också ett härligt brett akterskepp, vilket ger henne både stor och rymlig sittbrunn samt underbart fina undanvindsegenskaper. Riggen är förhållandevis hög och överbyggnaden något lägre än på våra tidigare båtar. det gör henne om möjligt ännu vackrare och elegantare än systrarna Vindö 32, Vindö 40, Vindö 50 och 65.
Självklart har Vindö 45 inbakad blyköl som garanterat aldrig lossnar. Även om du skulle gå på i full fart.
3 separata kabiner ger goda, familjevänliga utrymmen. Vindö 45 har tre separata kabiner och ståhöjd(190 cm) i hela båten. Även på toaletten. Stort lättarbetat pentry med gasolspis och ugn, dubbla diskhoar, 45 liters rostfri, extra väl isolerad box. Stort navigationsbord med plats för korten och med gott om lådor att stoppa prylar i. Sjöklädersgarderob, ordentligt dränerad förstås, plus ytterligare två rymliga garderober. God plats för glas, porslin och kökstillbehör av alla slag. Skafferi för torrskaffning. På barborssidan finns en avskild kabin med en bred dubbelkoj, fåtölj och egen garderob. Kanske något för föräldrarna eller för tillfälliga gäster….

Finish
Våra båtbyggares skicklighet går igen i varje detalj. Se t ex på det nåtade teakdäcket. Handlagt förstås, ribba för ribba. Eller på den prydliga skarven mellan mahognyn och teaken. Eller på de klassiska ruffdörrarna. Halkfritt teakdäck är överlägset. Och vackert! Sittbrunnen är stor och har god plats för hela besättningen. Och de teakklädda tofterna ger en behaglig komfort oavsett väderförhållandena. Mastheadrigg försedd med snabb rev och invändig bomuthal. På fördäck finns en stor dränerad ankarbox:

Data
Skrov, däck och roder i glasfiber armerad plast. Inbakad blyköl. Ruffinredning och sittbrunnssargar i massiv och lamellimmad mahogny. Däck och rufftak belagda med 12 mm
nåt limmad ribb. Tre separata kabiner med sex eller sju kojplatser. Rymligt navigationsutrymme och stort, lättarbetat pentry. Separat toalett med pump WC, tvättställ och fotpump m m. Tre stora garderober och gott om stuvutrymmen i övrigt. Gummiupphängd trecylindrig Volvo Penta marindiesel ( 36 hk ) alternativt trecylindrig Yanmar ( 30 hk )